Salade met warme reepjes rundvlees en honingdressing
INGREDIËNTEN
400 g dunne steak
350 g nieuwe aardappelen, geschild en in twee gesneden
1 middelgrote komkommer, in schijven gesneden
3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
40 g gegrilde amandelschilfers
85-100 g gemengde sla
8 kerstomaten, in twee gesneden
Voor de vinaigrette:
60 ml of 4 eetlepels koolzaad- of olijfolie
30 ml of 2 eetlepels sherryazijn
30 ml of 2 eetlepels vloeibare honing
Versgemalen peper en zout
BEREIDING
Kook de aardappelen 10 tot 15 minuten of tot wanneer ze gaar zijn, giet af en houd opzij.
Doe de komkommer, peterselie en amandelen in een grote kom. Voeg de aardappelen eraan toe en meng voorzichtig om.
Voor de vinaigrette: mix de helft van de olie met de sherryazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Strijk intussen de steaks aan beide kanten in met de rest van de olie en kruid met peper en zout. Bak de steaks 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Snijd de steaks in reepjes van 5 cm en doe ze bij de aardappelsalade.
Leg de gemengde sla op een groot bord, verdeel er de kerstomaatjes over en besprenkel met de helft van de vinaigrette.
Lepel de aardappelsalade met de reepjes rundvlees op de gemengde sla, giet er de rest van de vinaigrette over en serveer.