Salade met warme reepjes rundvlees en honingdressing

INGREDIËNTEN

  • 400 g dunne steak
  • 350 g nieuwe aardappelen, geschild en in twee gesneden
  • 1 middelgrote komkommer, in schijven gesneden
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 40 g gegrilde amandelschilfers
  • 85-100 g gemengde sla
  • 8 kerstomaten, in twee gesneden

Voor de vinaigrette:

  • 60 ml of 4 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 30 ml of 2 eetlepels sherryazijn
  • 30 ml of 2 eetlepels vloeibare honing
  • Versgemalen peper en zout

BEREIDING

  • Kook de aardappelen 10 tot 15 minuten of tot wanneer ze gaar zijn, giet af en houd opzij.
  • Doe de komkommer, peterselie en amandelen in een grote kom. Voeg de aardappelen eraan toe en meng voorzichtig om.
  • Voor de vinaigrette: mix de helft van de olie met de sherryazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Strijk intussen de steaks aan beide kanten in met de rest van de olie en kruid met peper en zout. Bak de steaks 2 tot 3 minuten aan elke kant.
  • Snijd de steaks in reepjes van 5 cm en doe ze bij de aardappelsalade.
  • Leg de gemengde sla op een groot bord, verdeel er de kerstomaatjes over en besprenkel met de helft van de vinaigrette.
  • Lepel de aardappelsalade met de reepjes rundvlees op de gemengde sla, giet er de rest van de vinaigrette over en serveer.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4