Salade met warme reepjes rundvlees, nieuwe aardappelen en honingvinaigrette

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere rumpsteak
  • 375 g nieuwe aardappelen, geschild en in twee gesneden
  • 1 middelgrote komkommer, in schijfjes gesneden
  • 3 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
  • 40 g amandelschilfers, geroosterd
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 85-100 g gemengde slabladeren
  • 8 kerstomaten, in twee gesneden

BEREIDING

  • Kook de nieuwe aardappelen 10 tot 15 minuten in gezouten kokend water of tot wanneer ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en houd opzij.
  • Doe de komkommerschijfjes in een grote kom, samen met de peterselie en amandelschilfers en doe de aardappelen erbij.
  • Voor de vinaigrette: klop de helft van de olijfolie, sherryazijn en vloeibare honing onder elkaar met een klopper en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de rest van de olie in een pan en bak er de steaks in aan. Kruid ze en laat ze 5 tot 10 minuten rusten.
  • Snijd de steaks in reepjes van 5 cm en doe ze bij de salade met aardappelen. Voeg de vleesjus aan de vinaigrette toe.
  • Leg de slabladeren op een grote schotel of bord, verdeel er de kerstomaatjes over en de helft van de vinaigrette.
  • Lepel de salade met de aardappelen en reepjes rundvlees over de slabladeren, giet er de rest van de vinaigrette over en werk af met extra takjes verse platte peterselie.

 

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor rood gebakken (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4