Salade met warme reepjes rundvlees, nieuwe aardappelen en honingvinaigrette
INGREDIËNTEN
450 g magere rumpsteak
375 g nieuwe aardappelen, geschild en in twee gesneden
1 middelgrote komkommer, in schijfjes gesneden
3 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
40 g amandelschilfers, geroosterd
4 eetlepels extra virgin olijfolie
2 eetlepels sherryazijn
2 eetlepels vloeibare honing
85-100 g gemengde slabladeren
8 kerstomaten, in twee gesneden
BEREIDING
Kook de nieuwe aardappelen 10 tot 15 minuten in gezouten kokend water of tot wanneer ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en houd opzij.
Doe de komkommerschijfjes in een grote kom, samen met de peterselie en amandelschilfers en doe de aardappelen erbij.
Voor de vinaigrette: klop de helft van de olijfolie, sherryazijn en vloeibare honing onder elkaar met een klopper en breng op smaak met peper en zout.
Doe de rest van de olie in een pan en bak er de steaks in aan. Kruid ze en laat ze 5 tot 10 minuten rusten.
Snijd de steaks in reepjes van 5 cm en doe ze bij de salade met aardappelen. Voeg de vleesjus aan de vinaigrette toe.
Leg de slabladeren op een grote schotel of bord, verdeel er de kerstomaatjes over en de helft van de vinaigrette.
Lepel de salade met de aardappelen en reepjes rundvlees over de slabladeren, giet er de rest van de vinaigrette over en werk af met extra takjes verse platte peterselie.