1 kleine groene peper, zonder de zaadjes, fijngesneden
350 ml passata van tomaat
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel suiker (eventueel)
1 koffielepel pikante mosterd
Versgemalen zwarte peper en zout
1 scheut pikante chilisaus (eventueel)
8 kleine hamburgerbroodjes of 6 grote
6 tot 8 plakken kaas naar keuze
BEREIDING
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de ui, het lamsgehakt, de knoflook en het groen pepertje in aan. Bak alles op een hoog vuur tot het lamsgehakt mooi bruin kleurt en rul wordt. Roer regelmatig alles om met een houten lepel.
Voeg er de passata, ketchup, worcestersaus, suiker (eventueel), mosterd en 100 ml water aan toe. Roer alles voorzichtig om en laat 20 minuten sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout en de pikante chilisaus (eventueel).
Verwarm de hamburgerbroodjes en leg telkens op de bodem van de broodjes een flinke laag van de lamsgehaktmengeling, leg daar een plakje kaas bovenop en werk af met de bovenkant van het hamburgerbroodje.
Serveer er aardappelwedges of aardappelen in de schil bij en een knapperige groene salade.