Smoky wraps met rundvlees, boerenkool, ui en rode paprika

INGREDIËNTEN

  • 350 g biefstuk in fijne reepjes
  • 1 rijpe avocado, met een vork geplet
  • 50 g boerenkool of jonge spinazie, grof gehakt
  • 1 kleine rode of gele paprika in reepjes
  • ½ rode ui in halve ringen
  • 3 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • 2 koffielepels gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel citroen- of limoensap
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 4 tot 6 tortilla’s, opgewarmd
  • Griekse yoghurt (om erbij te serveren)
  • Fijngehakte verse koriander of platte peterselie (om erbij te serveren)

BEREIDING

  • Meng 2 eetlepels olie met de gerookte paprika en komijn in een klein kommetje.
  • Vermeng de boerenkool of jonge spinazie met de paprikareepjes, uiringen, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout en houd opzij.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag.
  • Strijk de biefstukken in met de mix van de gerookte paprika, bak ze aan elke kant 2 tot 3 minuten en snijd ze vervolgens in fijne reepjes.
  • Voor de wraps : leg de tortilla’s op een proper werkblad, strijk de geplette avocado over de wraps uit en leg de groenten en het vlees erop.
  • Werk af met een lepel Griekse yoghurt en verse koriander of platte peterselie (facultatief).
  • Rol de tortilla’s op en serveer ze met een knapperige salade.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voor een meer pikante versie, doe een fijngesnipperd rood pepertje bij de avocado of gebruik reeds klaargemaakte pikante guacamole.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6