Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Snelle Boeuf Stroganoff
INGREDIËNTEN
450 g magere lendenbiefstuk of rumpsteak in reepjes van 5 cm
25 g ongezouten boter
1 kleine ui in ringen
225 g champignons in plakjes
2 eetlepels brandy
1 koffielepel dijonmosterd
2 koffielepels maizena met een beetje koud water waardoor het een pasta wordt
100 ml warme runderbouillon
150 ml verse room
Worcestersaus (optioneel)
2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie voor de afwerking
BEREIDING
Verwarm de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en stoof er de uiringen 2 tot 3 minuten in aan tot wanneer ze zacht zijn maar niet bruin.
Doe de champignons en brandy erbij en stoof 3 tot 4 minuten aan. Doe dit in een kommetje en houd opzij voor later.
Zet het vuur hoger, doe de reepjes rundvlees in de pan en bak 4 tot 5 minuten tot wanneer het vlees mooi bruin ziet, roer regelmatig om.
Voeg de champignons, mosterd, maizenamengeling, bouillon en verse room eraan toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2 tot 3 minuten sudderen. Voeg een beetje worcestersaus toe, indien gewenst.
Werk af met verse peterselie en serveer met frieten, rijst of noedels met knapperige seizoensgroenten.
Rund
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
AANTAL PERSONEN:
4