Snelle Boeuf Stroganoff

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere lendenbiefstuk of rumpsteak in reepjes van 5 cm
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 kleine ui in ringen
  • 225 g champignons in plakjes
  • 2 eetlepels brandy
  • 1 koffielepel dijonmosterd
  • 2 koffielepels maizena met een beetje koud water waardoor het een pasta wordt
  • 100 ml warme runderbouillon
  • 150 ml verse room
  • Worcestersaus (optioneel)
  • 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie voor de afwerking

BEREIDING

  • Verwarm de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en stoof er de uiringen 2 tot 3 minuten in aan tot wanneer ze zacht zijn maar niet bruin.
  • Doe de champignons en brandy erbij en stoof 3 tot 4 minuten aan. Doe dit in een kommetje en houd opzij voor later.
  • Zet het vuur hoger, doe de reepjes rundvlees in de pan en bak 4 tot 5 minuten tot wanneer het vlees mooi bruin ziet, roer regelmatig om.
  • Voeg de champignons, mosterd, maizenamengeling, bouillon en verse room eraan toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2 tot 3 minuten sudderen. Voeg een beetje worcestersaus toe, indien gewenst.
  • Werk af met verse peterselie en serveer met frieten, rijst of noedels met knapperige seizoensgroenten.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4