Snelle curry met rundvlees

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g dunne steak in reepjes van 5 cm gesneden
  • 4 koffielepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 eetlepels Thaise massaman currypasta of andere currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels crunchy pindakaas
  • 150 ml warme runder- of lamsbouillon
  • 450 g kleine nieuwe aardappelen, ongeschild en in vier gesneden
  • 25 g grofgehakte ongezouten pinda’s, voor de afwerking (eventueel)
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander, voor de afwerking

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, voeg de ui eraan toe en stoof 2 tot 3 minuten aan.
  • Doe de helft van de currypasta erbij en stoof 1 tot 2 minuten mee aan.
  • Voeg de kokosmelk eraan toe, de pindakaas en de bouillon. Breng aan de kook. Doe de aardappelen erbij, kruid met peper en zout, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 10 tot 15 minuten sudderen, of tot wanneer de aardappelen gaar zijn.
  • Verwarm de rest van de olie in een andere pan met antiaanbaklaag, doe de reepjes rundvlees erin en de rest van de currypasta. Bak 2 tot 3 minuten en doe dit vervolgens bij de curry met de kokosmelk en de aardappelen.
  • Werk de curry af met geroosterde ongezouten pinda’s (indien je er gebruikt) en fijngehakte koriander. Serveer met gekookte rijst, naanbrood of platbrood, een paar Indiase sausen en chutneys, seizoensgroenten of een slaatje.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten