Spaghetti met steak en geroosterde pijnboompitten

INGREDIËNTEN

  • 2 dunne steaks
  • 2 koffielepels graanmosterd of dijonmosterd
  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 200 g spaghetti of andere pasta
  • 1 groot handvol geroosterde pijnboompitten
  • 75 g kerstomaatjes in vier gesneden
  • 3 eetlepels gescheurde verse basilicumblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper

BEREIDING

  • Haal de steaks minstens 20 minuten op voorhand uit de koelkast, alvorens ze te bakken.
  • Vermeng de mosterd met 1 eetlepel olie in een kommetje.
  • Kook de spaghetti of andere pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en doe in een grote kom. Voeg de pijnboompitten, kerstomaten, basilicum en resterende olie eraan toe. Roer alles voorzichtig om.
  • Strijk intussen de steaks aan beide kanten in met de mosterdolie en kruid met peper en zout.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak de steaks er aan elke kant 2 tot 3 minuten in aan (voor medium gebakken). Je kunt de steaks eventueel ook onder een medium voorverwarmde grill bakken.
  • Snijd de steaks in reepjes, leg deze op de spaghetti en serveer er knoflookbrood en een knapperige salade bij.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Je kunt voor dit recept ook verse linguini of tagliatelle gebruiken en vermengen met geraspte parmezaan. Ook lendenbiefstuk of rumpsteak is een uitstekende optie, die je vervolgens 4 minuten aan elke kant bakt voor medium gebakken.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 5 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2