Spicy lam met salade van pastinaak en freekeh

INGREDIËNTEN

  • 4 magere en ontbeende lamsboutsteaks
  • 1 zakje van 250 g kant-en-klare freekeh of 100 g gebroken freekeh
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 koffielepel gemalen kurkuma
  • 1 mespunt gedroogde chilivlokken
  • 2 eetlepels koolzaadolie

Voor de salade :

  • 3 middelgrote pastinaken, geschild en in spiralen gesneden (met een dunschiller om groenten in julienne te snijden)
  • 1 kleine rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 zakje van 28-30 g fijngehakte verse bladpeterselie
  • De zeste van 1 citroen en het sap van 2 citroenen

Voor de dressing met tahini :

  • 50 g kant-en-klare tahinipasta
  • 4 eetlepels ongesuikerde yoghurt
  • 8 eetlepels warm water
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie

BEREIDING

  • Als je gebroken freekeh gebruikt, kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd opzij.
  • Vermeng alle specerijen in een kommetje en doe de helft van de olie erbij.
  • Leg de steaks op een snijplank, kruid ze met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de specerijenmix.
  • Bak de steaks aan beide kanten 6 tot 8 minuten op een medium warme voorverwarmde grill tot wanneer de vleesjus helder ziet. Leg de steaks op een warm bord en bedek met aluminiumfolie (niet strak omwikkelen).
  • Verwarm de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de pastinaak, ui en knoflook 2 tot 3 minuten in aan, roer regelmatig om en haal vervolgens van het vuur.
  • Doe de freekeh, bladpeterselie, zeste en citroensap in een grote kom, breng op smaak met peper en zout en doe de mengeling van pastinaak erbij.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje, voeg de tahini eraan toe en kruid met peper en zout.
  • Besprenkel de salade met de dressing en leg er de steaks bovenop.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4