1 zakje van 250 g kant-en-klare freekeh of 100 g gebroken freekeh
1 eetlepel garam masala
1 koffielepel gemalen kurkuma
1 mespunt gedroogde chilivlokken
2 eetlepels koolzaadolie
Voor de salade :
3 middelgrote pastinaken, geschild en in spiralen gesneden (met een dunschiller om groenten in julienne te snijden)
1 kleine rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
1 zakje van 28-30 g fijngehakte verse bladpeterselie
De zeste van 1 citroen en het sap van 2 citroenen
Voor de dressing met tahini :
50 g kant-en-klare tahinipasta
4 eetlepels ongesuikerde yoghurt
8 eetlepels warm water
1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie
BEREIDING
Als je gebroken freekeh gebruikt, kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd opzij.
Vermeng alle specerijen in een kommetje en doe de helft van de olie erbij.
Leg de steaks op een snijplank, kruid ze met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de specerijenmix.
Bak de steaks aan beide kanten 6 tot 8 minuten op een medium warme voorverwarmde grill tot wanneer de vleesjus helder ziet. Leg de steaks op een warm bord en bedek met aluminiumfolie (niet strak omwikkelen).
Verwarm de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de pastinaak, ui en knoflook 2 tot 3 minuten in aan, roer regelmatig om en haal vervolgens van het vuur.
Doe de freekeh, bladpeterselie, zeste en citroensap in een grote kom, breng op smaak met peper en zout en doe de mengeling van pastinaak erbij.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje, voeg de tahini eraan toe en kruid met peper en zout.
Besprenkel de salade met de dressing en leg er de steaks bovenop.