Spicy lamsburgers met feta en salsa van komkommer

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager lamsgehakt
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • ¼ koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemalen Jamaicaanse peper
  • ½ koffielepel komijnpoeder
  • 3 tot 4 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie of koriander
  • Geraspte zeste van 1 citroen
  • 125 g verkruimelde feta
  • Versgemalen peper en zout

Voor de salsa van komkommer :

  • ¼ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 rijpe kerstomaten, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, uitgelekt en in twee gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels citroensap
  • Begeleiding: enkele blaadjes sla en zuurdesembrood.

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de lamsburgers in een grote kom.
  • Maak met licht vochtige handen 4 hamburgers van elk 9 cm doorsnede. Indien je voldoende tijd hebt, dek de lamsburgers af en zet ze 20 minuten in de koelkast.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de salsa van komkommer en houd opzij.
  • Bak de lamsburgers onder een voorverwarmde grill of op de barbecue gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer ze goed gebakken zijn.
  • Serveer met zuurdesembrood, sla en de salsa van komkommer of een paar relishes.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4