3 tot 4 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie of koriander
Geraspte zeste van 1 citroen
125 g verkruimelde feta
Versgemalen peper en zout
Voor de salsa van komkommer :
¼ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
2 rijpe kerstomaten, fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngehakt
50 g zwarte olijven zonder pit, uitgelekt en in twee gesneden
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
2 eetlepels fijngehakte verse munt
2 tot 3 eetlepels olijfolie
2 koffielepels citroensap
Begeleiding: enkele blaadjes sla en zuurdesembrood.
BEREIDING
Vermeng alle ingrediënten voor de lamsburgers in een grote kom.
Maak met licht vochtige handen 4 hamburgers van elk 9 cm doorsnede. Indien je voldoende tijd hebt, dek de lamsburgers af en zet ze 20 minuten in de koelkast.
Meng intussen alle ingrediënten voor de salsa van komkommer en houd opzij.
Bak de lamsburgers onder een voorverwarmde grill of op de barbecue gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer ze goed gebakken zijn.
Serveer met zuurdesembrood, sla en de salsa van komkommer of een paar relishes.