Spicy pompoensoep met wortel en stukjes rosbief

INGREDIËNTEN

  • 225 g klaargemaakte rosbief, in blokjes of reepjes gesneden (eventueel de rest van een gebraad).
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 eetlepel currypasta (madrascurry bijvoorbeeld)
  • 4 wortelen (ongeveer 225 g), geschild en grof gesneden
  • 350 tot 450 g pompoen of butternut, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 1 l warme groente- of runderbouillon
  • 1 scheut cream sherry (eventueel)
  • Begeleiding: verse room en 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook of bladpeterselie.

BEREIDING

  • Verwarm olie in een grote kookpot en stoof er de ui en knoflook 2 tot 3 minuten in aan. Doe de currypasta erbij en stoof nog 1 tot 2 minuten extra.
  • Voeg de wortelen, stukjes pompoen, selderij en bouillon eraan toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 35 tot 40 minuten pruttelen. Laat ze vervolgens licht afkoelen.
  • Doe de soep in een blender of mix tot er geen stukjes meer inzitten. Giet ze opnieuw in de kookpot en doe er de reepjes of blokjes rosbief bij. Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur lager, doe er eventueel de scheut sherry bij en verwarm nog 2 tot 3 minuten extra tot ze goed heet is.
  • Breng ze verder op smaak met peper en zout, indien nodig, en werk af met een lepel verse room en wat fijngesnipperde bladpeterselie of bieslook.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Een waarom zou je deze soep niet in kleine pompoenen serveren? Snijd de hoedjes van de pompoenen en houd opzij. Haal vervolgens met een lepel en een scherp mes eerst de zaden en vezels uit de pompoenen, hol ze nadien voorzichtig uit met een lepel en laat aan de binnenkant 2 cm van het vruchtvlees zitten. Giet de warme soep en de uitgeholde pompoenen en serveer onmiddellijk.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 50 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4