Spiesjes steak op de barbecue met salade van rood witloof
Aantal personen
4
Ingrediënten
450 g dunne magere entrecote of minute steak
Voor de marinade :
60 ml of 4 eetlepels olijfolie
30 ml of 2 eetlepels fijngehakte verse oregano
De fijngesneden zeste van 1 citroen
2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt of geplet
5 ml of 1 koffielepel gedroogde chilivlokken
Versgemalen zwarte peper en zout
Voor de salade met rood witloof:
½ kleine komkommer, in de lengte doormidden gesneden en in schijfjes
1 zakje van 200 g rood witloof, afgespoeld en uit elkaar gehaald
15-30 ml of 1-2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
2 kleine sjalotten, gepeld en fijngehakt
15 ml of 1 eetlepel rode wijnazijn
10 ml of 2 koffielepels romige mierikswortelsaus
45 ml of 3 eetlepels extra virgin olijfolie
Bereiding
Leg de steaks in een ondiepe kom. Vermeng de ingrediënten voor de marinade en giet over de steaks. Dek de kom af en laat minstens 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
Voor de salade: doe de witloofbladeren, komkommer, kruiden en sjalotten in een grote kom.
Voor de dressing: doe de rode wijnazijn, mierikswortelsaus, olijfolie, peper en zout in een klein kommetje en klop onder elkaar. Dek af en plaats in de koelkast tot wanneer je de dressing nodig hebt.
Rijg de steaks op 4 korte spiesen in metaal of hout (die je eerst in water gedrenkt hebt) en leg ze 2 tot 4 minuten op een hete barbecue of grill. Keer ze regelmatig om tot wanneer de vleesjus helder is.
Werk de spiesjes af met wat extra fijngehakte platte peterselie en serveer met de salade van rood witloof, knapperige focaccia of notenbrood.