Spiesjes van lamsvlees fusion kitchen stijl

INGREDIËNTEN

  • 450-675 g magere lamsnekfilet of ontbeende lamsschouder, schoongemaakt en in blokjes van 2,5 cm gesneden

Voor de marinade van kruiden en specerijen:

  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 koffielepels geplette venkelzaadjes
  • 2 koffielepels geplette kardemompeulen
  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 2 koffielepels balsamicoazijn

BEREIDING

  • Voor de marinade van kruiden en specerijen: doe alle ingrediënten in een ondiepe en niet-metalen schotel.
  • Voeg de blokjes lamsvlees eraan toe en wentel ze erin zodat alle zijden goed bedekt zijn met deze marinade.
  • Dek af en plaats 2 uur of de hele nacht in de koelkast.
  • Haal de blokjes lamsvlees uit de marinade en rijg ze op 6 kleine houten spiesen (die je eerst 20 minuten in water hebt gelegd).
  • Bak de spiesjes 6 tot 8 minuten aan elke kant op een warme barbecue of medium voorverwarmde grill.
  • Serveer bovenop een gemengde salade van couscous.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding : 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6