lam met parmezaan en zomerse salsa

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 1 lamsgebraad van 600 tot 800 gram of 4 mooie plakken lamsbout
  • 2 el paprikapoeder
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 g broodkruim
  • 1 chilipeper (eventueel)
  • 1 el geraspte parmezaan
  • 1 tot 2 el Dijonmosterd
  • Peper en zout

Zomerse salsa:

  • ¼ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode peper, zonder de zaden en in stukjes gesneden
  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 1 selderijstengel, in stukjes gesneden
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 tot 3 el olijfolie of druivenpitolie
  • 2 el citroensap

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Vermeng zout, peper en paprikapoeder in een diep bord.
  3. Wentel het lamsvlees erin.
  4. In een kleine pan : smelt de helft van de boter, bak het lamsvlees er 2 minuten in aan en draai het 1 keer om.
  5. Leg het vlees op een bord en laat afkoelen.
  6. Vermeng broodkruim, kaas en chilipeper in een ander diep bord.
  7. Strijk met behulp van een penseel het lamsvlees in met mosterd en bedek daarna met de mix waarin het broodkruim zit.
  8. Laat de resterende boter smelten en strijk het vlees met behulp van een penseel ermee in.
  9. Plaats het vlees in de oven tot wanneer het broodkruim licht geroosterd is.
  10. Maak intussen de zomerse salsa : vermeng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  11. Snijd het lamsvlees in plakjes en serveer met de zomerse salsa en nieuwe aardappelen.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding : 15 minuten
Baktijd : 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten