lamscarré gevuld met dadels en sinaasappel, glazuur van sinaasappellikeur

INGREDIËNTEN

  • 2 lamscarrés (6 ribben groot)
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 3 el sinaasappelmarmelade
  • 1 el olijfolie of druivenpitolie
  • Peper en zout

Vulling van dadels met sinaasappel:

  • 125 g dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden, die je in een kom doet met 5 el sinaasappellikeur om te marineren (liefst de hele nacht).
  • 50 g broodkruim
  • 3 el fijngehakte platte peterselie
  • De zeste van 1 kleine sinaasappel en het sap ervan

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Voor de vulling : laat de dadels uitlekken maar houd de likeur bij.
  3. Neem een kleine slakom en doe er de dadels in, het broodkruim, de gehakte platte peterselie, sinaasappelzeste en sinaasappelsap.
  4. Leg de 2 lamscarrés op een snijplank, kruid met peper en zout en bestrooi ze rondom rond met kaneelpoeder.
  5. Doe wat olijfolie in een pan en bak er de lamscarrés kort in aan, zodat ze overal mooi gekorst zijn.
  6. Leg ze op een snijplank.
  7. Maak met de 2 lamscarrés een boog door de botjes bovenaan te kruisen, zoals op de foto, en doe de vulling tussen de holte van beide lamscarrés.
  8. Bind ze samen met keukentouw.
  9. Plaats de lamscarrés in een braadslee.
  10. Dek de botjes bovenaan af met aluminiumfolie om te vermijden dat ze zwart worden.
  11. Meng in een kom 2 eetlepels van de opzij gehouden likeur met de sinaasappelmarmelade.
  12. Strijk met een borsteltje 10 minuten voor het einde van de baktijd de lamscarrés in met deze glazuur van marmeladelikeur en verwijder de aluminiumfolie.
  13. Serveer de lamscarrés met kleine gebakken aardappelen en seizoensgroenten.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 1 uur + minstens 2 uur (of de hele nacht) voor de marinade.
Baktijd: tussen 20 en 30 minuten, al naargelang het vlees rosé, medium of doorbakken moet zijn.

AANTAL PERSONEN: 

6