lamsfilet met spinazie, aardappelgratin en lichte jus

INGREDIËNTEN

  • 800 g lamsfilet
  • 1 kg verse spinazie
  • 250 g crépinette (buikvlies) – vraag dit aan de slager
  • 1 knoflookteen

Voor de gratin :

  • 1 kg aardappelen
  • ½ l room
  • ½ l melk
  • Nootmuskaat
  • 4 dl lamsfond
  • 100 g geraspte parmezaan
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de lamsfilet en bak aan beide kanten kort aan in een pan.
  2. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  3. Blancheer de gewassen spinazie en koel onmiddellijk af met ijswater.
  4. Laat uitlekken in een zeef en pers het overtollige water eruit.
  5. Vermeng de spinazie met zout, peper, nootmuskaat en zeer fijngehakte knoflook.
  6. Leg een flinke laag spinazie op de lamsfilet en omwikkel het geheel met crépinette (natuurlijk vleesnet).
  7. Kruid met peper en zout en plaats ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. De gaartijd duurt al naargelang de dikte van de lamsfilet.
  8. Voor de gratin: schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze licht voor.
  9. Strijk een ovenschotel in met wat boter en doe er peper, zout, nootmuskaat en geplette knoflook in.
  10. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschotel en giet er melk en room over. Bestrooi met parmezaan.
  11. Plaats de aardappelgratin 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  12. Verwijder het overtollige vet uit de pan van de lamsfilet, maak de bakresten los en blus met lamsfond.

Tips en kooktijden

Giet deze saus door een puntzeef en laat inkoken tot de gewenste dikte.

AANTAL PERSONEN: