lamsfond

Aantal personen

  Ingrediënten

  • 3 kg lamsbeenderen
  • 4 wortelen
  • 2 preistengels
  • 1 selderij
  • 3 uien
  • 2 bollen knoflook, in twee gesneden
  • ½ bosje tijm
  • 4 laurierbladeren
  • 2 el peperbollen
  • ½ el grof zeezout

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Bedek de lamsbeenderen volledig met water en breng aan de kook.
  2. Haal met een eetlepel of schuimspaan regelmatig het schuim en het vet eraf.
  3. Maak twee boeketten met de wortelen, selderij en prei, en voeg ze aan de bouillon toe, samen met de andere kruiden en specerijen.
  4. Laat ongeveer 3 uur inkoken/trekken op een zeer laag vuur.

  Tips en kooktijden

Giet deze lamsfond door een zeer fijne puntzeef of filtreerdoek.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten