lamskoteletjes met tijm en balsamicoazijn

INGREDIËNTEN

  • 8 lamskoteletjes
  • 2 el verse tijm, fijngehakt
  • 100 ml kwaliteitsvolle balsamicoazijn
  • 2 el sojasaus
  • 25 g boter
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en bestrooi ze aan beide kanten met tijm.
  3. Leg ze op een ovenschotel en plaats ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Doe intussen de balsamicoazijn en sojasaus in een kleine steelpan.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten inkoken tot de bereiding voor de helft is ingekookt.
  6. Voeg al roerend de boter onder de saus.
  7. Haal de lamskoteletjes uit de oven en giet er de saus over.
  8. Serveer met een stoofschotel van Provençaalse groenten en couscous.

Tips en kooktijden

Voorbereiding en baktijd : 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4