lamskoteletjes met tijm en citroen, aardappelsalade met erwtjes en

INGREDIËNTEN

  • 8 tot 12 lamskoteletjes (al naargelang de grootte)
  • 4 el verkruimelde tijm
  • 1 citroen, het sap en de zeste ervan
  • Peper en zout

Salade :

  • 700 g kleine stukjes aardappelen
  • 225 g erwtjes, gekookt en afgekoeld
  • 125 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte verse munt of bieslook
  • 100 g tuinkers of rucola, gewassen en gedroogd

BEREIDING

  1. Leg de lamskoteletten in een slakom, kruid met peper en zout en voeg er tijm, zeste en citroensap bij.
  2. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Maak intussen de salade.
  4. Kook de aardappelen, giet ze af, laat afkoelen en snijd in stukken.
  5. Doe de erwtjes, olijfolie, citroensap in kruiden in een blender en mix door elkaar.
  6. Werk de aardappelen af met deze mix en voeg er tuinkers of blaadjes rucola aan toe.
  7. Bak de gemarineerde lamskoteletjes in een hete pan, onder de grill of op de barbecue.
  8. Serveer de lamskoteletjes met de salade.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 25 minuten + 30 minuten voor de marinade
Baktijd: minder dan 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4