Reepjes minute steak met warme aardappelsalade

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 x 150 g minute steak in reepjes
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 2 koffielepels olijfolie

Voor de warme aardappelsalade:

  • 675 g nieuwe aardappelen, geschild en in vier gesneden
  • ½ citroen, de geraspte zeste en het sap ervan
  • 2 koffielepels kappertjes, afgespoeld (facultatief)
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten of amandelschilfers (facultatief)
  • 4 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 100 g rucola of jonge spinazie
  • 4 kwartjes citroen, om te serveren

Voor de relish van mierikswortel:

  • 150 g magere yoghurt
  • 4 eetlepels kant-en-klare mierikswortel
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de warme aardappelsalade: kook de aardappelen 15 tot 20 minuten in gezouten water en giet ze af. Doe de aardappelen in een grote slakom en voeg er alle ingrediënten aan toe, behalve de kwartjes citroen. Dek af met plasticfolie en houd opzij.
  • Voor de relish van mierikswortel: meng alle ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
  • Verwarm de ovengrill op middelmatige stand. Leg de steaks op een groot bord of snijplank, kruid ze aan beide kanten met peper en zout, de oregano, en strijk ze nadien in met olijfolie.
  • Leg de steaks onder de grill en bak ze 1 tot 2 minuten aan elke kant. Verdeel de nog lauwwarme aardapppelsalade over warme borden, snijd de steaks in reepjes en leg ze bovenop de salade.
  • Serveer met de relish van mierikswortel en de kwartjes citroen.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 5 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten