Steak Diane

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 2 lendenbiefstukken, entrecotes of rumpsteaks
  • 20 g boter
  • 2 koffielepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • 1 kleine ui of 2 sjalotten, fijngehakt
  • 100 g Parijse champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 tot 2 eetlepels dijonmosterd
  • 1 tot 2 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels kwaliteitsvolle rode wijn
  • 3 eetlepels runderbouillon
  • 3 eetlepels verse room
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie voor de afwerking
  • Begeleiding: frieten en sla

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Haal de steaks ongeveer 1 uur uit de koelkast en breng ze op kamertemperatuur.
  • Verwarm de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout, strijk ze in met olie en bak ze naar wens.
  • Leg de steaks op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.

Voor de saus:

  • Zet het vuur lager en doe de rest van de boter in de pan, samen met de olie. Stoof er de sjalotten en champignons ongeveer 5 tot 8 minuten in aan tot wanneer ze zacht zijn maar niet bruin.
  • Voeg de mosterd en de worcestersaus erbij en roer om. Giet er vervolgens de rode wijn en de bouillon bij. Zet het vuur hoger, laat 2 tot 3 minuten inkoken en voeg er de vleesjus bij.
  • Haal van het vuur en doe er de verse room bij tot wanneer de saus indikt. Werk af met de fijngehakte peterselie.
  • Serveer deze saus bij de steaks, samen met verse frieten en een salade.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

Baktijden voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten