Steak in de oven met sinaasappel en jeneverbes

INGREDIËNTEN

  • 350 g steak van Brits rundvlees, in twee gesneden
  • ¼ koffielepel jeneverbessen, geplet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 sjalotten, gepeld maar in hun geheel gelaten
  • 4 knoflooktenen, niet gepeld maar licht geplet
  • Schil van ½ sinaasappel (gebruik een dunschiller)
  • 2 laurierbladen
  • 225 g kleine aardappelen, in vier gesneden
  • 200 ml port, warme runderbouillon of rode wijn

Voor de afwerking:

  • 1-2 eetlepels dubbele room of verse room (eventueel)
  • 1-2 eetlepels versgehakte bladpeterselie

Begeleiding: groene seizoensgroenten

BEREIDING

  • Vermeng de jeneverbessen met peper en zout op een bordje en wentel de steaks erin aan beide kanten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C (150 °C heteluchtoven).
  • Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de steaks er samen met de sjalotten 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer ze goudbruin zien. Leg de steaks en sjalotten vervolgens in een ondiepe ovenschotel.
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij, dek af met aluminiumfolie en laat 1½ tot 2 uur garen in de oven.
  • Draai de steaks na 1 uur om, dek af met aluminiumfolie en plaats opnieuw in de oven.
  • Werk af met verse room (eventueel) en peterselie en serveer er groene seizoensgroenten bij.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Tips: Jeneverbessen vind je in de kruidenafdeling van de supermarkt.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 2 uur

AANTAL PERSONEN: 

2