Steak met chiliboter

INGREDIËNTEN

  • 2 entrecotes, ribeye of rumpsteak
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen, geplet
  • ½ koffielepel pikante chilipeperpasta of een stukje rode chilipeper van 1 cm, zonder zaadjes en fijngehakt.
  • garnituur: salade, zoete aardappel, pastinaak, …

Voor de chiliboter

  • 50 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • ½ koffielepel chilipeperpasta of een stukje rode chilipeper van 1 cm, zonder zaadjes en fijngesneden.

BEREIDING

  1. Meng in een kleine kom de boter met de chilipeperpasta of verse chilipeper. Maak er een worstje van, wikkel het in bakpapier en leg in de koelkast tot wanneer je de boter nodig hebt.
  2. Leg de geplette peperbollen op een groot bord en wentel er het vlees in aan beide kanten.
  3. Doe een beetje olie in een bakpan of grillpan, zet op een hoog vuur en bak er het vlees in.
  4. Leg een schijfje pikante chiliboter op de steaks en serveer met een knapperige groene salade, gefrituurde partjes van zoete aardappelen of geroosterde pastinaakreepjes.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 12 minuten

Baktijden voor een 2 cm dikke biefstuk:

  • Steak ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Steak ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

AANTAL PERSONEN: 

2