Steak met madeirasaus en champignons

INGREDIËNTEN

  • 2 entrecotes, ribeye, rumpsteak of lendenbiefstuk
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 75 ml runderbouillon (warm)
  • 45 ml madera
  • 75 ml verse room
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

BEREIDING

  1. Verwarm een grote bakpan of grillpan op een hoog vuur.
  2. Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze aan beide kanten in met olie en bak ze naar wens.
  3. Leg ze op een warme schotel en dek af met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.
  4. Zet het vuur lager, voeg de champignons toe en bak ze gedurende 3 minuten, roer af en toe.
  5. Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoger en laat ongeveer 3 minuten inkoken.
  6. Voeg de maderawijn en verse room erbij en laat nog 3 tot 4 minuten inkoken tot de saus iets dikker wordt. Voeg vervolgens de bieslook toe
  7. Serveer de steaks met de saus en seizoensgroenten.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 15 minuten

Baktijden voor een 2 cm dikke biefstuk:

  • Steak ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Steak ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

AANTAL PERSONEN: 

2