Steak met rode pesto, pasta en paprika

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450 g magere lendenbiefstuk of entrecote
  • 375 g pasta (naar keuze)
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in reepjes gesneden
  • 150 g rode pesto, reeds klaargemaakt
  • 150 ml warme groentebouillon
  • 120 ml verse room
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie (voor de afwerking)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd opzij.
  • Verwarm intussen een pan met antiaanbaklaag en bak de steak al naargelang de gewenste baktijd. Laat het vlees 2 tot 3 minuten rusten en snijd het in dunne plakjes.
  • In dezelfde pan van het vlees, stoof er de ui in aan tot wanneer die zacht is (niet bruin). Doe er de reepjes paprika bij en bak 2 tot 3 minuten, roer alles regelmatig om.
  • Voeg er al roerend de pesto, bouillon en verse room aan toe. Doe daar de gekookte pasta bij, zet het vuur lager en laat nog 2 tot 3 minuten doorwarmen.
  • Doe er de plakjes rundvlees bij, eventueel nog wat vleesjus en roer alles voorzichtig om. Breng verder op smaak met peper en zout, indien nodig.
  • Werk af met fijngehakte bladpeterselie en serveer met een dikke snede boerenbrood.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding : 12 minuten

Voor steak van 2 cm dik :

  • Rood gebakken of ‘saignant’: 2 ½ minuten aan elke kant.
  • Medium gebakken: 4 minuten aan elke kant.
  • Goed doorbakken: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten