Steak met rode wijnsaus

Aantal personen

2

  Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2 entrecotes, ribeye of rumpsteak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Begeleiding: seizoensgroenten

Voor de rode wijnsaus:

  • 25 g ongezouten boter
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 15 ml kwaliteitsvolle balsamicoazijn
  • 200 ml kwaliteitsvolle rode wijn
  • 200 ml warme runderbouillon

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Voor de rode wijnsaus: smelt de helft van de boter in een grote pan met antiaanbaklaag, voeg de ui en de balsamicoazijn eraan toe en verwarm 2 tot 3 minuten op een middelmatig vuur.
  2. Doe de rode wijn erbij en laat voor een derde inkoken. Voeg de bouillon eraan toe en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en klop er de resterende boter onder.
  3. Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze aan beide kanten in met olijfolie en bak of grill ze naar wens.
  4. Leg de steaks op voorverwarmde borden, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  5. Giet het bakvocht bij de saus en roer om.
  6. Serveer de steaks met de rode wijnsaus en seizoensgroenten.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

Baktijden voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten