1 eetlepel fijngehakte verse dragon of platte peterselie
Voor de aardappelen met kaas:
225 g nieuwe aardappelen
1 takje verse tijm
2 eetlepels olijf- of koolzaadolie
25 g geraspte harde kaas (cheddar bijvoorbeeld)
BEREIDING
Snijd de aardappelen in twee en stoom ze 10 tot 15 minuten met een takje verse tijm.
Maak intussen de saus van sjalot en champignons : smelt de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof er de sjalot of ui 2 tot 3 minuten in aan.
Voeg de champignons en de knoflook toe en stoof nog 1 minuut extra.
Doe de witte wijn erbij en laat 2 tot 3 minuten sudderen.
Voeg de bouillon eraan toe en laat 10 tot 12 minuten sudderen, of tot wanneer het vocht voor de helft is ingekookt.
Klop de rest van de boter erdoor tot wanneer de saus romig wordt, voeg de verse dragon toe, breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Verwarm intussen olie in een pan met antiaanbaklaag, kruid de steaks en bak ze naar wens. Leg ze op voorverwarmde borden en dek af met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
Maak de pan schoon, doe er olie in en zet op het vuur. Voeg de aardappelen toe en bak ze 3 tot 4 minuten. Strooi er de geraspte kaas over en serveer met de steaks en de saus.