Steak met Stiltonsaus

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 2 magere lendenbiefstukken of rumpsteaks
  • 1 eetlepel olie
  • ½ rode ui, in schijfjes gesneden
  • Begeleiding : aardappelen en groene asperges

Voor de Stiltonsaus:

  • 50 g Stilton
  • 2 eetlepels roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 koffielepel Engelse mosterd

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Kook de aardappelen en de asperges.
  • Verwarm intussen olie in een pan en bak er de steaks in, samen met de fijngesneden ui. Haal de uiringen uit de pan van zodra die gaar zijn (maar toch nog knapperig) en houd opzij. Haal vervolgens de steaks uit de pan, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Doe de Stilton in de pan, de roomkaas, de melk en de mosterd. Verwarm alles voor ongeveer 1 minuut.
  • Serveer de saus met de steaks en de rode ui, de aardappelen en de groene asperges.
  • Als je de lendenbiefstuk of rumpsteak wilt vervangen door runderfilet, verhoog dan de baktijd 1 tot 2 minuten aan elke kant.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 8 minuten

Baktijden voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten