Steak met tomatensaus en pepers

Aantal personen

  Ingrediënten

  • 4 stukken ossenhaas van 200 g of 1 staartstuk van ongeveer 1 kg
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g rijpe tomaten, gepeld en in stukken gesneden of 1 blik van 200 g tomaten in stukjes
  • 1 gele peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse tijm
  • 2 eetlepels Worcestershire sauce
  • 2 koffielepels kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
  • garnituur: aardappel in de schil met magere yoghurt, een handvol wilde rucola of jonge slablaadjes.

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Kruid de steaks met peper en zout en bestrijk met de helft van de olie.
  2. Verwarm een grote pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur en bak de steaks naar wens.
  3. Voeg in dezelfde pan de resterende olie toe, samen met de knoflook, tomaten, gele peper, tijm en laat 7 tot 8 minuten garen.
  4. Breng deze saus verder op smaak en doe de worcestersaus erbij.
  5. Lepel en verdeel de saus over 4 warme borden en strooi er de kappertjes over.
  6. Leg de steaks op de saus en werk af met rucola of jonge slablaadjes.
  7. Serveer met een aardappel in de schil met daarover een flinke lepel magere yoghurt.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

Voor een steak van 2 tot 3 cm dik:

  • Steak ‘saignant’: 3-4 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘à point’: 4-5 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘bien cuit’: 6-7 minuten aan elke kant.

Als je staartstuk gebruikt, volg dan deze baktijden:

Voor een 2 cm dik staartstuk:

  • ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten