Steak salad met pastramikruiden en karnemelkdressing

INGREDIËNTEN

  • 2 dunne sneetjes biefstuk, entrecote of rumpsteak

Voor de pastramikruidenmix:

  • 10 ml of 2 koffielepels zout
  • 5 ml of 1 koffielepel paprikapoeder
  • 10 ml of 2 koffielepels korianderzaadjes
  • 5 ml of 1 koffielepel zwarte peperbollen
  • 5 ml of 1 koffielepel gele mosterdzaadjes
  • 10 ml of 2 koffielepels bruine suiker
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 30 ml koolzaad- of olijfolie

Voor de karnemelkdressing:

  • 100 ml karnemelk
  • 60 ml of 4 eetlepels light mayonnaise
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 2 kleine Romeinse salades in grote stukken gescheurd

BEREIDING

  1. Voor de pastramikruidenmix: doe alle ingrediënten, behalve de knoflook en de olie, in een blender en mix tot een grof poeder. Je kunt eventueel ook een vijzel met een stamper gebruiken.
  2. Doe de poeder in een kom en voeg er de knoflook en olie aan toe. Strijk de steaks in met deze kruidenmix. Dek de steaks af en plaats ze minstens 2 uur of de hele nacht in de koelkast.
  3. Haal de steaks minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast vooraleer je ze gaat bakken.
  4. Voor de dressing: doe de mayonaise en karnemelk in een kom, vermeng dit met een klopper, voeg er de fijngehakte sjalot en kruiden aan toe en breng verder op smaak met peper en zout. Dek de kom af en plaats ze in de koelkast tot wanneer je de dressing nodig hebt.
  5. Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak de steaks 1 tot 2 minuten aan elke kant. Leg ze op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten.
  6. Doe de slabladeren in een grote kom, voeg de reepjes steak en dressing eraan toe en meng voorzichtig onder elkaar. Serveer deze salade met getoast brood.

Tips en kooktijden

Deze steaks zijn ook erg lekker wanneer je ze op de barbecue klaarmaakt of onder een medium voorverwarmde grill.

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding : 5 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2