Steak salad met pastramikruiden en karnemelkdressing
Aantal personen
2
Ingrediënten
2 dunne sneetjes biefstuk, entrecote of rumpsteak
Voor de pastramikruidenmix:
10 ml of 2 koffielepels zout
5 ml of 1 koffielepel paprikapoeder
10 ml of 2 koffielepels korianderzaadjes
5 ml of 1 koffielepel zwarte peperbollen
5 ml of 1 koffielepel gele mosterdzaadjes
10 ml of 2 koffielepels bruine suiker
2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
30 ml koolzaad- of olijfolie
Voor de karnemelkdressing:
100 ml karnemelk
60 ml of 4 eetlepels light mayonnaise
1 fijngehakte sjalot
3 eetlepels fijngehakte bieslook
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
2 kleine Romeinse salades in grote stukken gescheurd
Bereiding
Voor de pastramikruidenmix: doe alle ingrediënten, behalve de knoflook en de olie, in een blender en mix tot een grof poeder. Je kunt eventueel ook een vijzel met een stamper gebruiken.
Doe de poeder in een kom en voeg er de knoflook en olie aan toe. Strijk de steaks in met deze kruidenmix. Dek de steaks af en plaats ze minstens 2 uur of de hele nacht in de koelkast.
Haal de steaks minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast vooraleer je ze gaat bakken.
Voor de dressing: doe de mayonaise en karnemelk in een kom, vermeng dit met een klopper, voeg er de fijngehakte sjalot en kruiden aan toe en breng verder op smaak met peper en zout. Dek de kom af en plaats ze in de koelkast tot wanneer je de dressing nodig hebt.
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak de steaks 1 tot 2 minuten aan elke kant. Leg ze op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten.
Doe de slabladeren in een grote kom, voeg de reepjes steak en dressing eraan toe en meng voorzichtig onder elkaar. Serveer deze salade met getoast brood.
Tips en kooktijden
Deze steaks zijn ook erg lekker wanneer je ze op de barbecue klaarmaakt of onder een medium voorverwarmde grill.