Steak sandwich met salsa verde

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 2 tot 4 dunne lendenbiefstukjes of minute steaks
  • 1 knoflookteen, geplet
  • 1 groot handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 klein bosje verse basilicumblaadjes
  • 1 klein bosje verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 koffielepel kappertjes, uitgelekt (eventueel)
  • 1 koffielepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 mini stokbroden (of ciabatta), in twee gesneden
  • ¼ komkommer, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 grote tomaat, in schijven gesneden
  • Begeleiding: knapperige frieten

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de salsa verde: doe de knoflook, verse kruiden, kappertjes (als je ze gebruikt), het citroensap en 2 eetlepels olijfolie in een blender en mix tot je een grof gemixte saus hebt. Breng op smaak met peper en zout en houd opzij.
  • Verwarm de rest van de olie in een pan en bak er de steaks langs beide kanten 2 tot 4 minuten in aan.
  • Verdeel de salsa verde gelijkmatig over de binnenkant van de broodjes, leg er de steaks op, werk af met de schijfjes komkommer en tomaat, lepel er eventueel nog wat extra salsa verde op en dek de sandwich af.
  • Serveer onmiddellijk met knapperige frieten.

  Tips en kooktijden

De rest van deze salsa verde kan je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Wie weinig tijd heeft kan eventueel een potje reeds klaargemaakte salsa verde of pesto gebruiken.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 8 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten