3 gedroogde chipotle pepers (gerookte en gedroogde jalapeñopepers, verkrijgbaar in de supermarkt of groentewinkel)
50 g gemalen parmezaan
2 eetlepels koud water
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
Olie om de steaks in te wrijven
Voor de relish van mais:
100 g zoete maiskorrels uit blik, diepgevroren of vers
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 rood chilipepertje, zonder de zaden en zaadlijsten, fijngehakt
3 eetlepels fijngehakte verse koriander
Sap van ½ limoen
1 koffielepel griessuiker
BEREIDING
Voor de chipotle pesto : doe de knoflook en de olie in een keukenrobot en mix tot een homogeen mengsel. Doe de geroosterde pijnboompitten en chipotle pepers erbij en mix tot pesto.
Doe dit in een kommetje en voeg er de parmezaan, olie en peterselie aan toe. Roer alles goed om, breng eventueel verder op smaak en houd opzij.
Voor de relish van mais : indien je verse of diepgevroren mais gebruikt, kook hem dan eerst 2 tot 3 minuten in kokend water tot wanneer hij zacht is, laat uitlekken en afkoelen.
Vermeng de mais met de andere ingrediënten, breng verder op smaak en houd opzij.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze aan beide kanten in met olie en bak ze 1 tot 2 minuten aan elke kant.
Lepel er wat pesto over en laat de steaks nog 1 tot 2 minuten rusten.
Serveer deze steaks met de relish van mais en enkele geroosterde groene pepers (pimientos de padrón).