Steaks met chipotle pesto

INGREDIËNTEN

  • 4 dunne steaks
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de chipotle pesto :

  • 2 tot 3 knoflooktenen, grofgehakt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 gedroogde chipotle pepers (gerookte en gedroogde jalapeñopepers, verkrijgbaar in de supermarkt of groentewinkel)
  • 50 g gemalen parmezaan
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • Olie om de steaks in te wrijven

Voor de relish van mais:

  • 100 g zoete maiskorrels uit blik, diepgevroren of vers
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaden en zaadlijsten, fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • Sap van ½ limoen
  • 1 koffielepel griessuiker

BEREIDING

  • Voor de chipotle pesto : doe de knoflook en de olie in een keukenrobot en mix tot een homogeen mengsel. Doe de geroosterde pijnboompitten en chipotle pepers erbij en mix tot pesto.
  • Doe dit in een kommetje en voeg er de parmezaan, olie en peterselie aan toe. Roer alles goed om, breng eventueel verder op smaak en houd opzij.
  • Voor de relish van mais : indien je verse of diepgevroren mais gebruikt, kook hem dan eerst 2 tot 3 minuten in kokend water tot wanneer hij zacht is, laat uitlekken en afkoelen.
  • Vermeng de mais met de andere ingrediënten, breng verder op smaak en houd opzij.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze aan beide kanten in met olie en bak ze 1 tot 2 minuten aan elke kant.
  • Lepel er wat pesto over en laat de steaks nog 1 tot 2 minuten rusten.
  • Serveer deze steaks met de relish van mais en enkele geroosterde groene pepers (pimientos de padrón).
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 5 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2