Steaks van lamsbout met pesto van waterkers

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 2 steaks van ontbeende lamsbout

Voor de pesto van waterkers:

  • 25 g ongezouten pistachenoten
  • 25 g waterkers
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 60 ml koolzaad- of olijfolie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de pesto : doe de pistaches, waterkers, parmezaan en 50 ml olie in een blender, kruid met peper en zout en mix tot een grove pesto.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een middelmatig hoog vuur. Strijk de steaks in met de rest van de olie, kruid met peper en zout en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant. Leg de steaks op warme borden.
  • Lepel een beetje pesto op elke steak (eventueel in plakjes gesneden) en serveer met gegrilde paprika’s of kerstomaten en knapperig brood. Serveer de rest van de pesto apart.

  Tips en kooktijden

Deze steaks kun je eventueel ook op de barbecue klaarmaken. En de pesto is bovendien ook erg lekker bij lamskoteletjes of lamsribbetjes.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 16 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten