Stoofpot van lam met aardappelchips

INGREDIËNTEN

  • 1 kg lamsschouder
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 6 dl lamsfond
  • 1 mespunt suiker
  • Enkele druppels azijn
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Doe vervolgens de blokjes in een stoofpot, voeg de lamsfond erbij en laat gedurende 1,5 uur tot 2 uur sudderen op een zacht vuur.
  2. Snijd de uien doormidden en nadien in fijne ringen.
  3. Fruit de uien in een pan, voeg er een mespunt suiker bij en laat licht karamelliseren. Bevochtig met een paar druppels azijn.
  4. Houd enkele eetlepels uien bij als garnituur en doe de rest in de stoofpot.
  5. Schil de aardappelen en snijd in zeer dunne schijfjes.
  6. Spoel af onder koud water en dep ze droog met een propere keukenhanddoek.
  7. Bak de aardappelchips in een frituurketel op 170 °C. Strooi er een beetje zout over.

Tips en kooktijden

Serveer in een diep bord: onderaan het lamsvlees met daarop de aardappelchips en vervolgens de uien.

AANTAL PERSONEN: