Stoofpotje van lentelam

INGREDIËNTEN

  • 1 kg magere en ontbeende lamsschouder, in blokjes gesneden
  • 2 laurierbladeren
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 ui, gepeld en in vier gesneden
  • 1 preistengel, grofgehakt
  • 3 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 1,2 l koud water
  • 200 g babywortelen, in twee gesneden wanneer ze te groot zijn
  • 200 g knolraapjes, geschild en in vier gesneden wanneer ze te groot zijn
  • 200 g verse zilveruitjes of sjalotten, gepeld
  • 200 g jonge preistengels, in twee gesneden
  • 200 ml witte wijn (droog of halfzoet)
  • 200 ml warme lamsbouillon
  • 200 g prinsessenboontjes, in twee gesneden
  • 200 g erwtjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie of kervel

BEREIDING

  • Doe de blokjes lamsvlees met de laurierbladeren, ui, prei, knoflook, water, peper en zout in een grote kookpot en plaats er een deksel op.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen op een laag vuur. Schep er regelmatig het schuim af, indien nodig. Haal de pot van het vuur en laat licht afkoelen.
  • Doe de blokjes lamsvlees in een grote stoofpot die in de oven kan en giet er het kookvocht van de groenten bij.
  • Voeg er de babywortelen, knolraapjes, zilveruitjes, prei, witte wijn en lamsbouillon aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen.
  • Doe de halve pinsessenboontjes erbij en laat 3 tot 4 minuten meekoken. Doe er ook de erwtjes bij en kook nog 2 minuten extra, of tot wanneer alle groenten beetgaar zijn.
  • Kruid met peper en zout, werk af met de verse kruiden en serveer er voldoende knapperig brood bij om de saus mee op te deppen.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Dit stoofpotje kan tot 24 uur in de koelkast bewaard worden, waarna je het traag opwarmt tot wanneer het gloeiend heet is.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6