Stoofpotje van lentelam

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 1 kg magere en ontbeende lamsschouder, in blokjes gesneden
  • 2 laurierbladeren
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 ui, gepeld en in vier gesneden
  • 1 preistengel, grofgehakt
  • 3 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 1,2 l koud water
  • 200 g babywortelen, in twee gesneden wanneer ze te groot zijn
  • 200 g knolraapjes, geschild en in vier gesneden wanneer ze te groot zijn
  • 200 g verse zilveruitjes of sjalotten, gepeld
  • 200 g jonge preistengels, in twee gesneden
  • 200 ml witte wijn (droog of halfzoet)
  • 200 ml warme lamsbouillon
  • 200 g prinsessenboontjes, in twee gesneden
  • 200 g erwtjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie of kervel

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de blokjes lamsvlees met de laurierbladeren, ui, prei, knoflook, water, peper en zout in een grote kookpot en plaats er een deksel op.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen op een laag vuur. Schep er regelmatig het schuim af, indien nodig. Haal de pot van het vuur en laat licht afkoelen.
  • Doe de blokjes lamsvlees in een grote stoofpot die in de oven kan en giet er het kookvocht van de groenten bij.
  • Voeg er de babywortelen, knolraapjes, zilveruitjes, prei, witte wijn en lamsbouillon aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen.
  • Doe de halve pinsessenboontjes erbij en laat 3 tot 4 minuten meekoken. Doe er ook de erwtjes bij en kook nog 2 minuten extra, of tot wanneer alle groenten beetgaar zijn.
  • Kruid met peper en zout, werk af met de verse kruiden en serveer er voldoende knapperig brood bij om de saus mee op te deppen.

  Tips en kooktijden

Dit stoofpotje kan tot 24 uur in de koelkast bewaard worden, waarna je het traag opwarmt tot wanneer het gloeiend heet is.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten