Stoofschotel van rund met smaken uit het Midden-Oosten

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 schenkels van 150 g
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels Marokkaanse kruiden, bijvoorbeeld ras el hanout (te koop in de kruidenafdeling van de supermarkt)
  • 3 eetlepels olijf- of koolzaadolie
  • 2 fijngesnipperde middelgrote uien
  • 2 geplette of fijngehakte grote knoflooktenen
  • 600 ml warme runderbouillon
  • 1 bokaal of blik van 400 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt voor de afwerking

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de bloem samen met de komijn, Marokkaanse kruiden, peper en zout in een grote plastic zak voor levensmiddelen en voeg de schenkels eraan toe. Sluit de zak en schud ermee tot alle bloem en kruiden rondom het vlees zitten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C (150 °C heteluchtoven).
  • Doe 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag, bak het vlees aan alle kanten aan en leg het in een grote ovenschotel.
  • Doe de rest van de olie in dezelfde pan, bak er de ui en knoflook 2 tot 3 minuten in aan en voeg bij de ovenschotel.
  • Giet de warme bouillon in de ovenschotel en plaats 2 ½ tot 3 uur in de oven, tot wanneer het vlees goed mals is.
  • Voeg 15 minuten vóór het einde van de gaartijd de kikkererwten eraan toe en plaats opnieuw in de oven.
  • Haal het keukentouw van het vlees (indien nodig), werk af met fijngehakte verse munt en serveer deze ovenschotel met couscous, rijst of aardappelpuree.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 3 uur

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten