Stoofvlees met bier en knolraapjes – slow cooker recept
INGREDIËNTEN
900 g ontbeende runderschenkel in blokjes van 5 cm
4 eetlepels zonnebloemolie
25 g bloem
Versgemalen zwarte peper en zout
1 eetlepel mosterd
2 uien, gepeld en grofgehakt
225 g knolraapjes, geschild en in twee gesneden
225 g Parijse champignons, grofgehakt
300 g kleine wortelen, geschild en in hun geheel
600 ml stout, donker bier of runderbouillon
1 blik van 200 g tomatenblokjes
2 koffielepels vloeibare honing
1 laurierblad
olie
begeleiding: aardappelpuree
BEREIDING
Verwarm de helft van de olie in een grote pan op een middelmatig vuur.
Doe de bloem, kruiden en mosterd in een grote plastic zak voor levensmiddelen, doe er de blokjes rundvlees bij en zorg ervoor dat alle ingrediënten rondom het vlees zitten.
Bak de blokjes rundvlees 6 tot 8 minuten in de pan, keer ze regelmatig om zodat ze overal mooi bruin zien. Doe de blokjes rundvlees vervolgens in de slow cooker.
In dezelfde pan van het vlees, voeg de rest van de olie eraan toe en bak er de uien en knolraapjes 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer ze lichtbruin zien. Doe de champignons erbij en bak nog 2 tot 3 minuten extra. Doe al deze groenten vervolgens bij het vlees in de slow cooker, samen met de hele wortelen.
Giet het bier erbij en voeg ook de tomatenblokjes, honing en het laurierblad eraan toe.
Zet de slow cooker voor 4 tot 6 uur op de hoogste stand, of 8 tot 10 uur op de laagste stand; volg de gebruiksaanwijzing van het toestel.
Serveer deze stoverij met een romige aardappelpuree.