Stoofvlees met bier en knolraapjes – slow cooker recept

INGREDIËNTEN

  • 900 g ontbeende runderschenkel in blokjes van 5 cm
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 g bloem
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 uien, gepeld en grofgehakt
  • 225 g knolraapjes, geschild en in twee gesneden
  • 225 g Parijse champignons, grofgehakt
  • 300 g kleine wortelen, geschild en in hun geheel
  • 600 ml stout, donker bier of runderbouillon
  • 1 blik van 200 g tomatenblokjes
  • 2 koffielepels vloeibare honing
  • 1 laurierblad
  • olie
  • begeleiding: aardappelpuree

BEREIDING

  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan op een middelmatig vuur.
  • Doe de bloem, kruiden en mosterd in een grote plastic zak voor levensmiddelen, doe er de blokjes rundvlees bij en zorg ervoor dat alle ingrediënten rondom het vlees zitten.
  • Bak de blokjes rundvlees 6 tot 8 minuten in de pan, keer ze regelmatig om zodat ze overal mooi bruin zien. Doe de blokjes rundvlees vervolgens in de slow cooker.
  • In dezelfde pan van het vlees, voeg de rest van de olie eraan toe en bak er de uien en knolraapjes 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer ze lichtbruin zien. Doe de champignons erbij en bak nog 2 tot 3 minuten extra. Doe al deze groenten vervolgens bij het vlees in de slow cooker, samen met de hele wortelen.
  • Giet het bier erbij en voeg ook de tomatenblokjes, honing en het laurierblad eraan toe.
  • Zet de slow cooker voor 4 tot 6 uur op de hoogste stand, of 8 tot 10 uur op de laagste stand; volg de gebruiksaanwijzing van het toestel.
  • Serveer deze stoverij met een romige aardappelpuree.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 10 uur

AANTAL PERSONEN: 

6