Stoofvlees van rund met butternut pompoen

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 900 g mager stoofvlees in blokjes van 2,5 cm
  • 2 eetlepels gedroogde kruidenmengeling
  • 25 g bloem
  • 3 eetlepels olijf- of koolzaadolie
  • 1 fijngehakte grote ui
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 600 ml warme runderbouillon
  • 2 eetlepels cream sherry of marsala
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 350 g butternut pompoen (of gewone pompoen) in blokjes
  • 50 g grofgehakte boerenkool of splijtkool
  • 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de gedroogde kruiden, wat peper en zout, en de bloem in een grote plastic zak voor voedingsmiddelen. Doe daar de blokjes rundvlees bij en schud met de zak tot wanneer alle bloem en kruiden rondom het vlees zitten.
  • Doe 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundvlees in aan. Schep het vervolgens in een grote stoofpot.
  • Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan, bak daar de ui en de knoflook 1 tot 2 minuten in aan en voeg bij de stoofpot.
  • Doe een beetje bouillon in de pan, maak de bakrestjes los en giet deze jus in de stoofpot.
  • Doe de rest van de bouillon, de sherry of marsala en de steranijs in de stoofpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de stoofpot af en laat 2 ½ tot 3 uur sudderen of plaats de stoofpot in een voorverwarmde oven van 170 °C (150 °C heteluchtoven) tot wanneer het vlees mals is. Voeg 40 minuten vóór het einde van de gaartijd de butternut (of gewone) pompoen toe.
  • Doe 10 minuten vóór het einde de boerenkool of splijtkool in de stoofpot en roer om.
  • Werk het stoofvlees af met fijngehakte platte peterselie en serveer met een smeuïge aardappelpuree.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 3 uur

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten