Stoverij van rund met dumplings

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g blokjes mager rundstoofvlees
  • 1 eetlepel olie
  • 2 selderijstengels in stukken
  • 6 kleine wortelen, geschild maar in zijn geheel
  • ½ koolraap, geschild en in stukken
  • 2 pastinaken, geschild en in grove stukken
  • 600 ml bier of warme runderbouillon
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 eetlepels gravy in korrels (of runderfond)

Voor de dumplings:

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g reuzel (dierlijk vet)
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 5 eetlepels water

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (150 °C heteluchtoven).
  • Verwarm de olie in een pan en bak het vlees er 4 tot 5 minuten in aan tot wanneer het bruin ziet.
  • Doe deze blokjes rundvlees in een grote stoofpot die in de oven kan en voeg de selderij, wortelen, koolraap en pastinaken erbij.
  • Voeg het bier (of de bouillon) eraan toe en de worcestersaus.
  • Plaats een deksel op de stoofpot en plaats 2 uur (of langer) in de oven tot wanneer het vlees mals is.

Maak intussen de dumplings:

  • Doe de bloem, reuzel, mosterd en water in een grote kom en vermeng tot een glad deeg, waarvan je vervolgens 8 balletjes maakt, de grootte van een golfballetje.
  • Haal de stoofpot 20 minuten voor het einde van de gaartijd uit de oven en voeg de korrels gravy of runderfond toe. Leg vervolgens de dumplings op de stoverij.
  • Dek de stoofpot af en plaats nog een 20-tal minuten in de oven.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 2 uur

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten