2 rijpe avocado’s in kleine dobbelsteentjes gesneden
½ rode ui in fijne ringen gesneden
1 fijngehakt rood chilipepertje
4 kleine rode gekookte bieten in kleine dobbelsteentjes gesneden
Het sap van 2 limoenen
2 x een handvol grofgehakte waterkers
4 eetlepels fijngehakte verse koriander
8 opgewarmde tacoschelpen
Zure room, magere verse room of Griekse yoghurt om erbij te serveren
BEREIDING
Voor de marinade: meng de cayennepeper met de ahornsiroop of de honing, de olie, en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Strijk het vlees aan beide kanten in met deze mengeling.
Voor de salsa: meng alle ingrediënten van de salsa in een kommetje (zonder de magere verse room, zure room of Griekse yoghurt), kruid met peper en zout en verdeel deze salsa over de taco’s.
Bak de plakjes biefstuk 2 tot 3 minuten aan elke kant in een hete pan met antiaanbaklaag.
Snijd de plakjes biefstuk in reepjes en leg op de salsa.
Serveer deze taco’s van rundvlees met magere verse room, zure room of Griekse yoghurt.