Tartaar van Brits rundvlees met kaviaar

Restaurant:

9 oktober 2019

Aantal personen

4

Recept van

Patrick Vandecasserie


Restaurant

DE MAYEUR

Adres: Fabriekstraat 339 1601 Ruisbroek

Telefoon: +32 (0)2 331 52 61

Website: www.demayeur.be


  Video

  Ingrediënten

  • 600 g runderfilet of runderbavette
  • 100 g kaviaar van topkwaliteit
  • ½ bosje bieslook
  • Fleur de sel de Guérande
  • Gemalen Espelettepeper
  • 4 el olijfolie ‘extra vierge’
  • Aardappelwafeltjes
  • Enkele blaadjes veldzuring

  Bereiding

  1. Hak het rundvlees fijn met een mes.
  2. Snijd de bieslook fijn en meng onder het vlees, samen met de olijfolie, fleur de sel en Espelettepeper (gebruik niet te veel zout, want de kaviaar is reeds zout).
  3. Verdeel de tartaar over 4 borden met behulp van een cirkelvormig uitsteekvormpje en dek de tartaar af met een laagje kaviaar.


  Advies

Versier met wat veldzuring en bieslook en serveer met aardappelwafeltjes of fijne frietjes.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen