Tartaar van Brits rundvlees met kaviaar

Patrick Vandecasserie

DE MAYEUR

Adres: Fabriekstraat 339 1601 Ruisbroek

Telefoon: +32 (0)2 331 52 61

Website: www.demayeur.be

INGREDIËNTEN

  • 600 g runderfilet of runderbavette
  • 100 g kaviaar van topkwaliteit
  • ½ bosje bieslook
  • Fleur de sel de Guérande
  • Gemalen Espelettepeper
  • 4 el olijfolie ‘extra vierge’
  • Aardappelwafeltjes
  • Enkele blaadjes veldzuring

BEREIDING

  1. Hak het rundvlees fijn met een mes.
  2. Snijd de bieslook fijn en meng onder het vlees, samen met de olijfolie, fleur de sel en Espelettepeper (gebruik niet te veel zout, want de kaviaar is reeds zout).
  3. Verdeel de tartaar over 4 borden met behulp van een cirkelvormig uitsteekvormpje en dek de tartaar af met een laagje kaviaar.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

Versier met wat veldzuring en bieslook en serveer met aardappelwafeltjes of fijne frietjes.