Tartaar van rund met Belgische kaviaar, sardines millésimées, verse kaas met daslook, groentepickles, verse kruiden en bloemen uit de tuin

Restaurant: Le d'Arville - Wierde

12 mei 2021

Aantal personen

4

Recept van

Olivier Bourguignon


Restaurant

Le d'Arville
Rue d'Arville 94
5100 Wierde
Tel. : +32 (0)81 46 23 65
www.ledarville.be


  Video

  Ingrediënten

  • 400 g filet pur (ossenhaas)
  • 30 g Belgische kaviaar
  • 1 blikje sardines millésimées (sardines met een jaartal)
  • 50 g verse kaas
  • 6 blaadjes daslook
  • 100 g groentepickles (rode uien, paprikadruppels, zoete aardappelen)
  • Verse kruiden en bloemen uit de tuin

  Bereiding

  • Snijd de ossenhaas fijn met een mes, kruid met peper en zout, giet er een straaltje olijfolie of arachideolie bij en vermeng.
  • Vul 4 uitsteekvormpjes op met de tartaar, dek af met een laag kaviaar en plaats in de koelkast.
  • Hak de daslookbladeren fijn en vermeng met de verse kaas.
  • Presenteer de tartaar op een koud bord.
  • Leg een toefje verse kaas met daslook op het bord, leg daar een sardine op, werk af met de groentepickels en verse bloemen en kruiden uit de tuin.


  Advies

Smakelijk!

  In uw glas