Tataki van rund, wilde asperges, aubergine met miso, bladerdeegje van aardappel

Michel Borsy

Les Eleveurs

INGREDIËNTEN

Bereidingstijd : 1h30

600 g ossenhaas

  • 5 aardappelen
  • 100 g geklaarde boter
  • 2 aubergines (op voorhand 20 minuten gestoomd op 100 °C)
  • 100 g misopasta
  • 50 g geblancheerd rundermerg
  • 50 g croutons
  • 50 g wilde asperges
  • 50 g bieslook

Voor de marinade

  • 1 knoflookteen
  • 200 g sojasaus
  • 100 g olijfolie
  • 2 limoenen (enkel de zeste) `
  • 15 g gember
  • 1 steranijs
  • 20 g suiker
  • 60 g zout

BEREIDING

  • Mix alle ingrediënten voor de marinade.
  • Strijk het vlees in met deze marinade en laat minstens 4 uur rusten in de koelkast.
  • Schroei het vlees rondom rond aan in de pan en plaats vervolgens 20 min in de oven op 180 °C.
  • Haal het vlees uit de oven en laat rusten op kamertemperatuur; leg het vlees op een rooster opdat het niet in zijn eigen jus zou liggen.
  • Was de aardappelen maar schil ze niet. Snij ze in dunne plakjes van 3 mm dik en leg ze in laagjes op een ovenplaat (minstens 8 laagjes), waarbij je elk laagje inwrijft met geklaarde boter. Plaats 1 u 30 min in een voorverwarmde oven op 150 °C.
  • Snij de aubergines in 2 en strijk elke zijde in met misopasta. Bak ze in een voorverwarmde oven van 160 °C tot wanneer ze mooi goudbruin zien.
  • Snij de asperges, het merg en de bieslook in blokjes.
  • Stoof dit licht aan en voeg er op het einde de croutons aan toe, kruid met peper en zout.
  • Snij het vlees in plakken van 2 cm dik.
  • Doe de aubergines en de bladerdeegjes van aardappel erbij en werk bovenaan af met een beetje fleur de sel.
  • Doe viooltjes op het vlees.
  • Voeg enkele verse kruiden toe als decoratie.
  • Smakelijk

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies