450 g magere en ontbeende runderschenkel of stoofvlees in blokjes van 2,5 cm
1 eetlepel zonnebloemolie
1 blik van 400 g kokosmelk
Voor de groene currypasta :
4 lente-uien, in ringen gesneden
2 groene of rode chilipepers, zonder de zaden en fijngehakt
2 knoflooktenen, gepeld en geplet
2,5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 eetlepel korianderzaadjes, zeer fijn geplet
2 stengels vers citroengras, in fijne ringen gesneden
1 groot handvol verse korianderblaadjes
1 groot handvol verse basilicumblaadjes
2 eetlepels zonnebloemolie
Facultatief: fijngesneden chilipepertjes, lente-uien of verse koriander voor de afwerking.
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de currypasta, behalve de garnituur voor de afwerking, in een keukenrobot en mix tot wanneer je een gladde pasta hebt.
Doe deze mengeling in een kom, doe de blokjes rundvlees erbij en vermeng. Dek de kom af en laat minstens 30 minuten of de hele nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de olie in een grote pan of wok, voeg de blokjes rundvlees eraan toe, bak 3 tot 4 minuten en roer regelmatig om. Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook, roer alles regelmatig om. Zet het vuur lager, dek de pan of wok af en laat 2 uur sudderen of tot wanneer het vlees mals is.
Werk af met fijngesneden chilipepertjes, lente-uien of verse koriander en serveer met basmatirijst en gestoomde paksoi of boerenkool.