Thaise salade met plakjes rundvlees

INGREDIËNTEN

  • 2 stukken rumpsteak of magere runderfilet
  • Versgemalen zwarte peper
  • 45 ml teriyakisaus
  • 5 ml sesamolie

Voor de dressing:

  • 30 ml vers limoensap
  • 15 ml Thaise vissaus
  • Een handvol fijngehakte verse munt

Voor de salade:

  • 100 g rijstnoedels, gekookt en afgekoeld
  • 8 radijzen, in schijfjes gesneden
  • ½ komkommer, in schijfjes gesneden
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaadjes en fijngehakt

BEREIDING

  • Leg de steaks in een ondiepe schotel met opstaande rand en kruid ze met zwarte peper, teriyakisaus en sesamolie. Wentel het vlees erin, dek de schotel af en laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  • Voor de dressing: vermeng alle ingrediënten in een klein kommetje, roer goed om en houd opzij.
  • Haal de steaks uit de marinade, verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak de steaks naar wens. Je kunt de steaks ook onder een voorverwarmde grill bakken. Leg ze na het bakken op een warm bord en laat 1 tot 2 minuten rusten.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en verdeel de salade over de borden.
  • Snijd de steaks in plakjes en verdeel ze over de salade. Vermeng de dressing en giet over de salade.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 35 minuten

Bereiding: 8 minuten

Baktijden voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

Indien je liever met filet van rundvlees werkt, moet je de baktijden voor een stuk vlees van 2 cm dik een beetje verhogen.

  • Voor ‘saignant’: 3 tot 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 tot 5 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 tot 7 minuten aan elke kant.

AANTAL PERSONEN: 

2