“Tira de Asado” chimichurri

Philippe Wiener

MEET MEAT

Adres: Stevinstraat 124 1000 Bruseel

Telefoon: +32 (0)2 231 07 42

Website: www.meetmeat.be

INGREDIËNTEN

  • 2 kg short ribs van Angus Beef, 2,5 cm dik
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 rode pepers
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 citroen (het sap ervan)
  • 2 knoflooktenen
  • 1/3 bos platte peterselie
  • 40 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 2 el oregano
  • 2 el tijm
  • 40 ml olijfolie
  • 1 kl gemalen gedroogde chilipeper
  • Gerookte paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • 4 laurierblaadjes

BEREIDING

Voorbereiding vlees :

  1. De avond voordien (of de dag ervoor).
  2. Kruid de short ribs met peper en zout, doe ze in een vacuümzak en voeg de laurier toe. Leg deze zak 12 uur ‘au bain marie’ aan 58 °C.

Chimichurri:

  1. Kan ook op voorhand klaargemaakt worden.
  2. Maak de oregano vochtig met het citroensap, voeg er de olijfolie bij, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte knoflooktenen en kruid met peper, zout en gedroogde chilipeper.

Paprikaboter voor bij de zoete aardappelen:  

  1. Vermeng zachte boter met gerookte paprikapoeder en kruid met peper en zout. Maak er een cilinder van, doe er aluminiumfolie rond en leg in de koelkast.

Gegrilde groenten:

  1. Snijd de rode pepers in reepjes en verwijder de zaden en zaadlijsten.
  2. Snijd de aubergine en de courgette in schijfjes van 0,8 centimeter dik.
  3. Werk deze groentemix af met gerookte paprikapoeder, peper, zout, olijfolie en tijm.
  4. Grill deze groenten.

Zoete aardappelen :

  1. Stoom de zoete aardappelen gedurende 40 minuten.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

  • Grill het vlees, maar zorg ervoor dat de grill zeer warm is !
  • Verwarm de zoete aardappelen in de oven, net zoals de gegrilde groenten.
  • Snijd de zoete aardappelen half open en leg er telkens een schijfje paprikaboter tussen.
  • Verdeel de gegrilde groenten over de borden, net zoals de ribbetjes.
  • Verdeel de chimichurri over 4 kleine sauskommetjes/potjes en plaats op elk bord een potje.