Tortilla met rundergehakt en tomaat

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde kleine ui
  • 1 fijngesnipperde grote knoflookteen
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 blik van 400 g cherrytomaten of tomatenstukjes
  • 1 tot 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel worcestersaus of bruine saus (HP Sauce)
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 4 tot 6 tortilla’s
  • 100 g geraspte cheddar

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundergehakt samen met de ui en de knoflook 5 tot 7 minuten in aan, tot wanneer het gehakt mooi bruin ziet. Voeg de paprikapoeder toe, het blik tomaten, de tomatenpuree, worcestersaus of bruine saus en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Breng even aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 tot 15 minuten sudderen. Voeg de koriander toe en roer alles goed om.
  • Leg een tortilla op een bakplaat met antiaanbaklaag en verdeel er een deel van de gehaktbereiding over en een beetje kaas. Herhaal dit met de overige ingrediënten en strooi er de rest van de kaas over.
  • Plaats 10 minuten in de oven tot wanneer alle kaas gesmolten is.
  • Snijd de tortilla’s in vier en serveer met een slaatje en een dip van zure room.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten