Traag gegaard lentelam met olijven

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 900 g magere lamsbout
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 6 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 takken verse rozemarijn of tijm, grofgehakt
  • 8 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngehakt
  • 50 g groene olijven, uitgelekt en fijngehakt
  • 300 ml witte wijn of warme groentebouillon

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (150 °C heteluchtoven).
  • Doe de helft van de olie met de knoflook, rozemarijn of tijm, ansjovis en olijven in een kommetje en vermeng alles.
  • Leg de lamsbout op een snijplank en maak met een scherp mes meerdere inkervingen in het vlees. Kruid de lamsbout rondom rond met peper en zout en vul de inkervingen op met de knoflookmix.
  • Doe de rest van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de lamsbout in aan, samen met de overige knoflookmix.
  • Leg de lamsbout vervolgens in een grote stoofpot en doe er de rest van de knoflookmix van in de pan bij.
  • Giet de witte wijn (of groentebouillon) erbij, plaats een deksel op de stoofpot of dek af met aluminiumfolie en plaats 2 ½ uur in de oven, overgiet het vlees regelmatig met het bakvocht. Serveer dit lentelam met nieuwe aardappelen en broccoli of gestoofde prei.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 2 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten