4 magere steaks van lamsbout (of rumpsteak van rund)
2 koffielepels Chinees vijfkruidenpoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sesamzaadjes
4 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels confituur van pruimen of kwetsen, vermengd met een beetje warm water
300 g eiernoedels of gekookte rijst om erbij te serveren
Voor de salade :
1 zakje van 100 g gemengde sla
175 g verse radijzen in schijfjes gesneden
1 kleine rode ui, in twee gesneden en dan in reepjes
3 eetlepels extra virgin olijfolie
BEREIDING
Leg de steaks op een snijplank en kruid ze aan beide kanten met peper, zout en het Chinees vijfkruidenpoeder.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom, kruid met peper en zout en giet er de olijfolie over. Vermeng de zoete chilisaus met de pruimen- of kwetsenconfituur in een klein kommetje.
Verwarm olie in een grote bak- of wokpan met antiaanbaklaag. Leg het lamsvlees erin en bak 4 tot 6 minuten aan elke kant. Doe er halverwege de baktijd de sesamzaadjes bij. Haal het lamsvlees uit de pan, leg het op een bord, laat 2 tot 3 minuten rusten en snijd het vervolgens in reepjes.
Schep de warme noedels op een schotel, leg er de salade bovenop en daarop de reepjes lamsvlees. Giet er de saus van zoete chili en confituur over en serveer onmiddellijk.