Warme salade van lam en noedels

INGREDIËNTEN

  • 4 magere steaks van lamsbout (of rumpsteak van rund)
  • 2 koffielepels Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels confituur van pruimen of kwetsen, vermengd met een beetje warm water
  • 300 g eiernoedels of gekookte rijst om erbij te serveren

Voor de salade :

  • 1 zakje van 100 g gemengde sla
  • 175 g verse radijzen in schijfjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in twee gesneden en dan in reepjes
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie

BEREIDING

  • Leg de steaks op een snijplank en kruid ze aan beide kanten met peper, zout en het Chinees vijfkruidenpoeder.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom, kruid met peper en zout en giet er de olijfolie over. Vermeng de zoete chilisaus met de pruimen- of kwetsenconfituur in een klein kommetje.
  • Verwarm olie in een grote bak- of wokpan met antiaanbaklaag. Leg het lamsvlees erin en bak 4 tot 6 minuten aan elke kant. Doe er halverwege de baktijd de sesamzaadjes bij. Haal het lamsvlees uit de pan, leg het op een bord, laat 2 tot 3 minuten rusten en snijd het vervolgens in reepjes.
  • Schep de warme noedels op een schotel, leg er de salade bovenop en daarop de reepjes lamsvlees. Giet er de saus van zoete chili en confituur over en serveer onmiddellijk.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4