Warme salade van lam en witte bonen met vinaigrette van wilde rucola
INGREDIËNTEN
675 g filet van magere en ontbeende lamsschouder of lamsnek, in blokjes van 2,5 cm
2 grote takken verse rozemarijn
2 eetlepels extra virgin olijfolie
Versgemalen zwarte peper en zout
225 g kerstomaten in grove stukken gesneden
1 groot handvol fijngesnipperde verse bieslook
2 blikken van 410 g cannellinibonen of kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels grof gehakte ontpitte groene of zwarte olijven
Voor de vinaigrette van wilde rucola
1 zakje van 50 g wilde rucola
1 eetlepel rode wijnazijn of sherryazijn
3 eetlepels extra virgin olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Doe de lamsblokjes in een grote ovenschotel, samen met de takjes rozemarijn, peper, zout en olijfolie. Plaats de schotel 20 minuten in de oven. Voeg de tomaten eraan toe en bak nog 10 tot 15 minuten extra. Schud regelmatig met de ovenschotel zodat het lamsvlees niet uitdroogt, maar mals en sappig blijft.
Voor de vinaigrette: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een homogene vinaigrette. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Doe de overige ingrediënten in een grote kom, voeg er het lamsvlees met de kerstomaten aan toe, giet er de vinaigrette van wilde rucola over en serveer onmiddellijk.