Warme salade van rundvlees en wintergroenten met honing-mosterdvinaigrette
INGREDIËNTEN
450 g magere minute steaks of lendenbiefstuk
2 grote pastinaken, geschild en in grote blokjes gesneden
450 g vastkokende aardappelen, geschild en in grote blokjes gesneden
2 kleine rode uien, in vier gesneden
Versgemalen zwarte peper en zout
3 eetlepels zonnebloemolie
100 g verse babyspinazie
Voor de honing-mosterdvinaigrette :
4 eetlepels olijfolie
4 koffielepels rode wijnazijn
4 koffielepels dijonmosterd
4 koffielepels vloeibare honing
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de pastinaak, aardappelen en uien in een braadslede met antiaanbaklaag, giet er 30 ml olie over en plaats 35 tot 40 minuten in de oven. Giet al het overtollige vocht weg en doe de groenten in een grote kom. Laat lichtjes afkoelen.
Maak intussen de vinaigrette: doe alle ingrediënten in een glazen bokaal, sluit goed af en schud door elkaar.
Verwarm de rest van de olie in een grill- of bakpan met antiaanbaklaag. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze naar wens. Als je minute steaks gebruikt, bak ze dan 1 tot 2 minuten aan elke kant. Leg de steaks vervolgens op een warm bord, laat ze 1 tot 2 minuten rusten en snijd ze diagonaal in repen.
Terwijl de groenten nog warm zijn, voeg er de babyspinazie aan toe, de reepjes rundvlees en de vleesjus van op het bord. Giet er de vinaigrette over en meng alles voorzichtig onder elkaar.